Photobucket
••The Author••
The End of my Degree's Life - Part 2
Thursday, June 25, 2015 • 1:05 AM • 0 comments

assalamualaikum 

haii.. selamat berpuasa semuaaa
pejam celik, da seminggu da kita berpuasa
cepatnyaa

and pejam celik..
im officially ended my degree's life
habis dah exam untuk sem ni
wahhh.. 4 years beb
4 tahun bermaustautin dekat sini
sampai terasa macam nak tukar
kenegerian
*boleh x macam tuh? 

hehe.. punya lah sayang nak tinggalkan Johor
im lucky enough to study in Johor
because the city, more or less macam KL jugak
so senang la nak shopping 
*eh

so lepas nie
xboleh nak pillow talk dah dengan rumet
sampai 3,4 pagi 
untuk share rumusan harian kiteowang 
share masalah perempuan 
share takut nak beranak nanti
masalah xpuas hati dengan orang lain
almaklumlah kita kena luahkan semuanya
kalau x saket dalam
haha

basically life as a student nie seronokk
for me, 
so far the best part of my life is during my degree's years
maybe sebab lama sangat kau stuck dengan orang yang sama

contohnya la kannn
yang u gice akan rindukan nanti.....

perkara diatas xde lah terjadi dalam my class
maybe because we are Geomatic student
who cares to wear damn heavy makeup pergi kelas
sebab end up kiteorang yang girls nie pown kena duduk 
tepi jalan or bawah terik sang mentari


so kalau mekap beriye
last2 kau jadi hantu sebab mekap cair

tapi bila ada dinner ke ape ke
barulah semua nampak cantik bak bidadari gitcheww

and it is very obvious la for girls kelas i 
because we are quite different from other course
yang pergi kelas dengan heels 5 inci
mekap macam pengantin 
kiteorang pown sempoi je
baru pakai skirt skit pergi kelas da kene menganjing
*boys, matured skit na?


i couldnt agree more with the above picture
nak nak pulak kelas awal pagi, pukul 8 
i pulak kalau dah mengantok, 
menguap sampai tahap nangis2
still missing my bed and my blanket

tengok orang lain dalam kelas pown sendu je
part orang tido tuh yang paling best untuk amik gambauu



i got alot of others picture.. but couldnt find it
mane ntah letak

hee..


yup.. every single sem
akan ada satu or dua subjek yang suka sangat bagi 
assignment killer
and then sume orang xtawu nak buat macam mana
pastu
masing-masing tunggu orang lain buat
in the end, kerja buat last minute
tido 4, 5 pagi nak siapkan assignment
xpown tak tido..terus pergi kelas esok pagi
dengan muka zombi
heee

i had experienced that sooooo many times 
sweet memory as student kann


yeahh.. kenapa xdeee??
kalau x boleh cuci mata hari-hari kowt
hehe
anyway bagus jugak xde
kalau x, xboleh score dalam kelas..
*jangan marah na sygg


dumbest tuh xde la kowt
maybe tukar term tu ke budak paling xbanyak cakap
haa.. bila dye bersuara
haa.. amek kaw
semua orang boleh impress
siapa eh macam tuh dalam kelas i?
biasanya kes ni jadi bile lecturer sendiri yang pilih student
pastuh tetiber jawab betol plak
empunya diri pown akan turut impress
hee

so far, im among the early one 
terima kaseh kepada rumet yang memang 
freak dalam bab-bab masa
semua nak cepat
if its up to me, 
lewat la gamaknya
hee

tapi kalau yang dah biasa lewat tuh 
hee.. setengah jam lewat pown still
steady masuk kelas
caya lah koranggg
kalau i, xmasuk terus dahh



ok part nie,
frankly speaking, i did few times
however,
i buat mase test je la..itupun bila
desperate sangat
 final exam xberani woo

i can say my classmate are quite expert in doing this
im seriously impress
baik yang lelaki baik yang perempuan
sama ja

but one thing la kann
kenapa korang xdekan ke eeh tiap sem

kalau i meniru,
i did my best untuk meniru habis habisan
biar tiap sem dekan gitu
lagi best kalau 4flat

haha.. apelah korang nie

hee.. i guess this one
semuaaaaaa orang akan buat punya
pretending to write something when the lecturer
pass by in exam hall

hakikatnya,
hampehh
tengah blank je dalam exam
kemain u all akan cover jawapan kann

omg
this is truly me
trying hard to study
tapi henpon tuh macam memanggil2 je
padahal kan weyh
xde ape pown nak bukak kat henpon tuh
at last , i main jugak henpon
buku letak bawah katil

hee.. contohilah saya yang cemerlang nie

kalau zaman sekolah dulu,
memang pesen suka study depan tv
sebab tuh cemerlang
hmmm

every single semester weyh
tahap benci i tuh
asal tengok dye je macam nak
urghhhh
i think i had killed her for thousand times
in my head

even dye bernafas pun i rasa xpuas hati dah

bila dia bukak mulut lagi la xtahan
rasa nak baling kasut 5 inci kat muka dia
*ok.. melampau sangat da benci tuh

haha.. doakan la i xkan jumpa dia ni
sampai bila-bila dah
supaya berkurangan la dosa i kat dye

part ni maybe akan ingat sampai bebila
hee

the best part!!

lagi lagi kalau lecturer yang lazy bum sikit nie
soklan memang copy paste dari internet
so of course jawapan pon boleh dapat dari internet

so when u get all the answers from google
rasa dia same la macam dalam gamba atas tuh
siap ada confetti jatuh2
kemenangan abadi 

isnt he such a cutie pie
*eh

hehe.. urghh
ape orang kata tuh
Monday Blues?

yeah
tapi Johor
Sunday Blues
lagi teruk dari Monday Blues

kau memang dah biasa Ahad tuh
bersenang lenang
mengangkang depan tb
tapi kat sini ahad dah start kelas

pastuh tengok member2 kat KL upload
gamba tengah hangout
chill out
weekend kann

hmmm.. it feels
suck weyhh


even after habis sekolah,
masuk foundation
pastuh habes dah degree

still
.
.
.

bila nak guna formula2 yang kita belajar tuh?
end up guna basic math je
haha

so ada relevannya kan
sebab nanti i kne ajar anak i math yang sama jugak

pastu anak i ajar anak dye
anak dye ajar anak dye plak
*ok ngarut dah

so u see
ini cuma sikit je dari life as a student
that i cherish so much
walaupun perit
end up semua ni akan jadi memori terindah korang
heee

memori bangun lambat nak ke kelas,
salah masuk kelas
jatuh kerusi kat kafeteria
hehehe

and macam-macam lagi perkara
memalukan yang jadi kat i

*why always me

anyway, i gotta sleep
semalam tido 2 jam je
sebab study last minute punye pasal

baiii
see u in part 3 !


Welcome !


hye gice ! welcome to the little world of mine..feel free to navigate around my blog..be my follower and i shall follow u too :D dont forget to leave your footprints in my shoutbox ok :)




Tagboard
Shout out loud !



wedding mood ended..activating FYP MOOD!
3 February 2015


Time Machine
let's get back...




Follower
Do follow me :)

Let me know if u had follow me in the shoutbox..and do leave me ur link for me to revisit :)

Credit
Big clap for them...

Skin by : Najmi Supian
Picture take from : We Heart It
Linkies code : WANA
Big Helped : Them